sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kommentti jättää jälkensä

La Petite Princess -blogista bongasin perjantaina alkaneen kiusaamisen vastaisen kampanjan Kommentti jättää jälkensä. Kampanja kuulosti sellaiselta johon haluan osallistua vaikka en omassa blogissani olekaan saanut ilkeitä kommentteja. Ikävä kyllä monet bloggaajat niitä saavat. Kommentteja on tosi ihana saada ja pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin, koska se on just sitä mukavaa vuorovaikutusta bloggaajan ja lukijan välillä. 

Miks toisilla on tarve kommentoida jotain ilkeää? Mieleen tulee Rumpalin kommentti Bambissa: "Jos et voi sanoa jotain kaunista, älä sano mitään". Tää on mielestäni tosi hyvin sanottu. Eikö vois asettua toisen asemaan ja miettiä miltä itsestä tuntuisi jos joku sanoisi itselle niinkuin nyt meinaa kirjoittaa jonkun blogiin?

Kiusaaminen netissä on ymmärtääkseni yleistä ja valitettavan helppoa. Mitä ilkeästä kommentista saa itselle? Hyvän mielen??? Miks toisen mollaamisesta tulis jollekulle hyvä mieli?!  Eikö mukavasta kommentista tulis hyvä mieli molemmille?

20 kommenttia:

 1. Mie olen niin samaa mieltä!
  Joku anonyymi joskus on jotain yrittänyt vittuilla, mutta kai mä sen verran vanha kettu olen jo tällä iällä että ovat älynneet häipyä. Toivottavasti menneet itteensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Yleensä ne on anonyymejä jotka laukoo ilkeitä mielipiteitään... Ei ees omalla nimellä uskalleta sanoa sanottavaansa. :)

   Poista
 2. En ole minäkään saanut yhtään ikävää kommenttia (tai sitten en vaan ole älynnyt :)), mutta sellaisiin olen valitettavasti muualla törmännyt. Niin tyhmää ja itsekästä.
  Mun mielestä ohje "Kohtele muita ninkuin haluaisit muiden kohtelevan itseäs" on niin yksinkertaisen toimiva, että sitä kannattaa meidän kaikkien noudattaa. Samoin kuin Rumpalin viisautta.
  Itse en pystyis öitäni nukkumaan, jos tarkoituksella kävisin pahoittamassa jonkun toisen mielen.

  Loistokampanja sanon minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyl hieno kampanja. En kans voisi jättää kenenkään blogiin ilkeää kommenttia, koska en haluaisi sellaista itsekään saada. Iloisuus ja positiivisuus on paljon mukavampaa.

   Poista
 3. Hienoa asiaa! En ymmärrä noita blogia morkkaavia tai muuten ilkeitä kommentteja - jos teksti ei miellytä, niin sitten ei vaan vieraile blogissa. Niin helppoa sen pitäisi olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Ainakin pitäis olla näin yksinkertaista... :-)

   Poista
 4. En ymmärrä heitä jotka tarkoituksellisesti heittelevät lokaa. Miksi ollenkan sitten käy blogeissa jos on vain tarkoitus loukata toisia. Sairasta. Ei luulisi kenenkään sellaiseen sortuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset ehkä saa siitä jotain tyydytystä..? Meitä on niin moneks. Mut joo, tuntuu sairaalta.

   Poista
 5. Ihmeelliseltä tuntuu, että mikä kumma noissa ikävissä kommenteissa, joitakin viehättää...luulen, että omaa pahaa oloaan siinä purkavat...raukat!
  Mehän sentään ollaan aikuisia, mutta kun tuota nettikiusaamista tapahtuu lasten kesken, tuntuu se vielä pahemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, lapsetkin jo osaavat olla julmia toisilleen... Surullista. :-(

   Poista
 6. En oo vielä yhtäkään veemäistä kommenttia saanut.
  Koteja ja makuja on niin moneksi..antaa kaikkien kukkien kukkia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikille blogeille riittää lukijakuntaa. Jos ei joku miellytä niin voi katella toisia blogeja... :)

   Poista
 7. Mie ite en ikinä vois kettään netissä(kään) haukkua! Kaikki kirjotukseni mitä kirjotan. tarkotan joka sanan! :)) (ja ilosia kommentteja (liki) aina! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kans vois kirjoittaa kellekään mitään ilkeetä. Toiset pystyy mihin vaan... :'(

   Poista
 8. Pitkään pidin blogia niin, ettei monikaan tuttu tiennyt siitä mitään. Hiljalleen aloin kertomaan siitä ihmisille ja yhden kerran, hyvän ystäväni julkaistessa minun facebook-sivuilla kehun blogistani, sain epämiellyttävän kommentin. Sen yhden kerran vain. Kieltämättä tuli mieleen, että olikos joku tuttuni joka asiansa halusi anonyyminä ilmaista. Usein huomaa, että valitettavasti kateus ajaa ilkeisiin kommentteihin. Surullista, mutta niinhän se menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikka eipä muiden elämää kannata kadehtia. Elää vaan sitä omaa elämäänsä niin hyvin kun pystyy. :D

   Poista
 9. Samaa mieltä, jos ei blogi miellytä, niin yks klikkaus, ni jo pääsee pois-mieluummin kuin laukoo negatiivista kommenttia kellekään. Onneksi blogimaailmassa on pääosin positiivinen ja kannustava meininki :)
  Iloa viikkoosi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl hyvä et asia onn just niin päin että suurimmaks osaks on positiivista ja kannustavaa! :) Toisin päin oliskin melko puuduttavaa... Samoin kivaa viikkoa! ♥

   Poista
 10. Hei Mervi, löysin blogisi! :)) Tosi kivoja juttuja täällä... Ja postauksen aiheeseen liittyen, niin olen samoilla linjoilla minkä tahansa kiusaamisen suhteen; en ymmärrä kiusaamista ja mielestäni ihmisten keskuudessa kiusaaminen on yleistynyt Internetissäkin. Se on surullista, mutta pitää aina muistaa, että kiusaajalla on ongelmia ja jättää hänet omaan arvoonsa. Toivottavasti bloggaajat olisivat tällaisten hyvien arvojen takana joka tilanteessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on surullista. Miksi pitää purkaa omaa pahaa oloaan toiseen? Miksei ihmiset osaa enää asettua toisen asemaan? Itsekkyys ja suvaitsemattomuus on valloillaan. Pitäisi elää ja antaa toisten elää, kyllä meitä tänne mahtuu monenlaisia. :) Ja ihanaa että löysit tiesi tänne! ♥

   Poista