torstai 5. syyskuuta 2013

Remonttikuvia

Tässä hiukan kuvia meitin tähänastisesta aherruksesta:
 
Ai et oliko katto vaihdon tarpeessa...? Ihan lievä sammalkasvusto vaan...
Alkuperäiset tiilet vuodelta nakki... Otettiin ehjänä alas. Jos joku sattuis vaikka tartteen, sammaleen saa raaputella irti ihan ite. :)
 
Turvaköysi johon valjaat kiinitettiin. Inhosin yli kaiken valjaita, ne oli hirveen rajoittavat ja naru koko ajan jossain jumissa. Mutta sen verran jyrkkä ja korkee katto kuitenkin että ehdottoman tarpeelliset.
Tässä vaiheessa pystyi jo hyvin käveleen rimoja pitkin, kulku katolla oli huomattavasti helpompaa ku tiilien päällä. Kahdella isolla pressulla peitettiin lape yöks varmuuden vuoksi, ettei mahdollinen sade kastele päreitä. Tehtiin lape kerrallaan valmiiks niin ei tarvinnu koko kattoa peitellä.
Näitä tiilien alta paljastui ja paljon.... Onneks olivat hylättyjä pesiä.
Näkymä korkeemmalta katolta matalammalle. Toisessa tiilikatto ja toisessa aaltopeltikatto... Eri värisetkin ja kaikkee... Nou nou... 
Ja sitten lopputulosta. Harmaa tiilikuvioinen pelti, tykkään tosi paljon.
Tässä näkymä katolta toiselle nyt.
Ja toisin päin. Tosta korkeen katon piipun juuresta puuttuu muuten vielä pellitys.
Maalasin piipun pellitkin sävy sävyyn katon kans.
Oon tosi tyytyväinen kattoon, vaihto teki ulkonäöllisesti tosi paljon. <3
 
Tässä terassia ennen. Kaiteet ja muoviset pressuseinät. Kattona oli valokate, nyt siinä on yhtenäinen pelti harjalta alas asti. Toi betoninen patti vielä tarttis saada tosta pois, vie suotta tilaa.
Tässä on terassi tällä hetkellä. Aluskate näkyy, siihen tulee päälle valkoinen paneelikatto. Noihin aukkoihin tulee yhteensä 8 ikkunaa, oviaukon toiselle puolelle vielä yks pienempi ikkuna. Valoa luulis ainakin piisaavan. Täytyy koittaa kaikin keinoin saada luonnonvaloa terassille, nyt kun katto on umpinainen, paikka pimeni huomattavasti. No tuleehan sinne toki valaistustakin. Seiniin tulee valkoiset paneelit, vastakkaisella olevat ikkunanpokat maalasin kans valkoisiksi, olivat ruskeat. Lattia tulee oleen puinen, tosin sen tekeminen jätetään suosiolla kevääseen. Sais ny noi ikkunat ja ovet ees tehtyä ennen pakkasia.
Tähän aukkoon tulee ikkunalliset pariovet. Tässä on jo sutaistuna kerros uutta väriä, on tuollainen hailunkeltainen. Lähinnä kermanvärinen. Melkoinen ero nykyiseen väriin! En malta odottaa ens kesää et saadaan maalattua koko talo. Ikkunanpielet ja nurkkalaudat tulee oleen valkoiset.  
Tällainen käveli vastaan pihassa. Oli kyl melkoisen kokoinen! Meillähän hämähäkkejä piisaa, mut tällaista en olekaan ennen nähny. Tää on niinku siitä elokuvasta Araknofobia, se kaikkien hämähäkkien äite!
Lauantaina tulee vieraita, melkoinen homma saada kämppä kuosiin sitä ennen... Huominen päivä meneekin töiden jälkeen siivotessa ja leipoessa.
 
Mutta jes, taas perjantai huomenna! Mihin ihmeeseen tääkin viikko vilahti?

20 kommenttia:

 1. voi vattu..meillä tuo sama revohka piti olla tänä kesänä, mutta koska mein tavara ei tullu pihaan aikataulussaan niin jouduttiin siirtämään ensi kesään katon uudelleen pellitys.huokaan syvään ja totean että oon kyllä kade kun teil jo valamis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Mekin tilattiin pellit kaks viikkoo ennen ku kesäloma alkoi. Mies oli sitä mieltä että ei kyl enää ehdi tälle kesälle kun on varmasti kaikki tilaukset tehtaalle jo tehty ja ukot lomilla tms.. Vielä mitä! Tilaus tehtiin tiistaina ja pellit tuotiin pihaan saman viikon perjantaina! Melko ripeää toimintaa. :) On se kyllä ihana. Tulee kuljettua pihassa nokka pystyssä kun aina katse hakeutuu hienoon kattoon.

   Poista
 2. Komee katto. Meillä on varmaan ensi kesänä edessä peltikaton vaihto. Ei yhtään kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tietää mitä tekee lomansa ainakin... Mutta täytyy ajatella vaan hienoa lopputulosta niin jaksaa pakertaa. :)

   Poista
 3. Meillä vaihdettiin kans peltikatto helmikuussa ja oon tyytyväinen :) Hyvältä näyttää tuo teidän katto :)
  Mukavaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän se tekee ulkonäköön tosi paljon. :) Samoin mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Melekonen muodonmuutos! Muksua viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain muuttui tämäkin tölli edukseen! :-) Aurinkoista viikonloppua.

   Poista
 5. Voi juku, kun ootte rempannu ja uudistani paljon koko kesän! En malta odottaa, että nään lauantaina taas teidän upean (ja uudistetun) kodin. Ihailin sitä jo kovasti ollessani teidän luona vauvakutsuilla! Teidän koti on todella kaunis ja siitä näkee, että sitä rakastetaan ja siihen on panostettu todella paljon! Kaunista! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina me rempataan. Tää talo ei tuu ehkä koskaan valmiiks... ;-) Voi kiitos, se on kyl totta et rakastetaan tätä taloo ja paikkaa. Ku ollaan aina kotona niin panostetaan tähän kaikki mitä voidaan. Viihdytään vaan niin hyvin kotona. Nähdään huomenna! :-)

   Poista
 6. Kylläpäs siellä on korkealla oltu. Hieno katto on kyllä vaihtunut :) Huh hui mikä hämähäkki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huipulla tuulee mutta oli sen arvoista! Joo eiks ookin karseen kokoinen hämis... Hyi!

   Poista
 7. Hyi olkoon mikä hämähäkki!!
  Meillä on myös tuollainen vanha tiilikatto, tosin ilman sammaleita. :) Jossain kohtaa mietittiin katon uusimista, mutta vielä on laittamatta...
  Terassista tulee varmasti ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan hervoton lukki!! :-( Tohon oli kyl varjon puolelle päässy kasvaan kauhee sammalkasvusto... Nään jo sieluni silmin terassin valmiina, en malttais odottaa että se on valmis. :-D

   Poista
 8. Kattoremontti, tuttu ilmiö tänä alkusyksynä! ;) Nimittäin appivanhemmilla on myös kyseinen remontti meneillään jo muutaman viikon ajan. Onneksi säät ovat suosineet ja kattoa on pystytty tehdä urakalla! ;)
  Kovaa hommaa... Hieno uusi katto Teillä! Harmaa kattopelti sopii ny tosi hyvin yhteen toisenkin katon kanssa! :)
  Terassista tulee varmasti myös hieno! :)

  Iloa alkaneelle viikollesi! :)

  P.S Minulla on Sinulle haaste Iloa & Unelmaa-blogissani!

  VastaaPoista
 9. Kovaa hommaa on tosiaan, huh! :) Mutta kaiken sen arvoista on kun saa ihailla upeaa kattoa. Joo, terassin valmistumista odotellessa... Uu, haaste... Täytyypä käydä tsekkaamassa. :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Kovasti olette olleet ahkeria!
  Minäkin laitoin sinulle haasteen blogiini villaemmassa@blogspot.fi

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeruus on ilomme... ;) Kiitos haasteesta, käyn nappaamassa mukaani sen. Kivaa syksyä!

   Poista
 11. Hyi!!! Apua, pysähdyin ihan kun näin tuon viimeisen kuvan hämähäkistä. Mutta muuten näyttää tosi hyvältä!!! Liitän itseni samantein lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyl aika hurjannäköinen toi hämis. Näyttää tos kuvassa vähintään lintuhämähäkin kokoiselta, ei ny ihan niin iso ollu sentään. :-) Oi kiva, tervetuloo lukijaksi!

   Poista