sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mokailua mokailun perään

Olin perjantaina mussua vahtimassa, oli ihanaa päästä viettään aikaa suosikkilapsenlapsen kanssa. Just joo, ainoa lapsenlapsi niin kai ny onkin suosikki... Koska mokailen koko ajan niin eipä tämäkään päivä tehnyt poikkeusta. Olin pakannut koriini tuliaisia ja muita viemisiä ja plätkäsin koppaan vielä kännykkänikin. Ovesta pihalle mennessäni vastassa oli kolme nälkäistä kissaa, joille sitten heitin sapuskat eteen. Lähdin siitä sitten innoissani autolle ja matkaan. Mitään en huomannut vielä perilläkään mut siinä vaiheessa kun pikkumies alkoi tehdä inventaarioo mun laukussa, aattelin ottaa kännykän turvaan. Mtääh?? Missä luuri??? Ai joo, se jäi varmaan autoon. Nooh, ku lähdettiin leikkipuistoon niin koukkasin auton kautta. WTF?? Ei koria?? Ou nou, tää Punahilkka oli jättäny korinsa kotirappusille! No sielläpä oli sitten kilsojen päässä...
 
Meillä ku ei yleensä ketään outoja käy niin toivoin ettei tälläkään kertaa kävisi ja huomaisi napata puhelinta mukaansa. Miehelle laitoin sit viestiä tyttären puhelimesta. Selitin et luuri jäi portaille ja jos koittaa soittaa ei tavoita. Allekirjoitukseks laitoin vaan nerokkaasti t:vaimo. Mies oli lukenut viestin moneen kertaan ja aatteli et likka oli vahingossa laittanut viestin isälleen ku piti laittaa omalle miehelleen... Siis jälleen moka!! Hah!
 
Ja sit kävi vielä niin et poitsu ku alkoi äheltään niin singahdin kärppänä viemään potalle. Istuttiin vessassa jonkun aikaa mut mitään ei tullut pottaan. No, poika läpsytteli siinä sit vähän aikaa paljaspersuisena ku laitoin tiskivettä valuun. Yhtäkkiä kuului ähkäisy ja prööt! Jumangekka, poitsu pasko lattialle!!! Joopa, pesin pojan ja vielä osittain matonkin, ku hapsut yllättäen värjääntyi ruskeiksi...  Että sillee... Poikaparalla on tosi näppärä mummu...

Ja kännykkä muuten odotti ottajaansa rappusilla, ei ollut ketään käynyt nappaamassa päivän aikana. :)
 
Meiltä kaadettiin terassin edestä omenapuu. Tai ensin olin kyl sitä mieltä et tyvestä poikki vaan koko roska. Iso kiva puu, mutta ku oli talviomenapuu jonka omenia ei ketään syönyt ja puu ei luopunut lehdistäänkään ku suunnilleen marraskuussa ku on jo lumi maassa. Ja ku oksat raapi uutta peltikattoa ja kaikkee. Mies karsi vähitellen puuta oksa kerrallaan ja jätti lopuksi tällaisen kolmihaaraisen törön ja ehdotti et jos laitat siihen vaik jotain lyhtyjä tms. Hmm... emmää tiä, onks se vähän outo. Teini tuli pihalle ja tokaisi et hieno, siihen voi laittaa vaikka lyhdyt. No ku kaks mielipidettä jo tuli lyhtyjen puolesta niin töröt jäivät.
Tässä lyhdyt elokuun pimenevässä illassa. Ihan kivan näköiset ne on.
Seuraavaks käydään terassin kimppuun. Tarkoitus olis laittaa paneelit kattoon ja seiniin (maalataan valkoisiks), ikkunat ja ikkunalla varustettu ovi sivuseinustalle ja pariovet päätyyn. Ja puinen lattia. Katotaan mitä täs saadaan aikaan. Kova draivi on pällänsä ainakin! Laitan kuvia sit myöhemmin ku saadaan jotain valmista syntyyn.
 
Kivaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Onpas sinulla ollut herra Murphy matkassa;) Sori, mutta ei voi kuin hihitellä - ja lohdutella, että sattuu sitä muillekin, ainakin yhdelle Ladylle;)
  Kivaa uutta viikkoa sinne lyhtyjen valoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon jo tottunut että mokaan aina ja joka asiassa. :) Mies ei tajua että joku voi unohtaa tavaroitansa milloin mihinkin. Multa se käy ihan kevyesti...

   Poista
 2. Mä unohdin luurini tänään seinien sisälle.....siitä en o kyllä yhtään varma onks ovi kiinni....

  Hyvä toi törö on, mä odottelen tietoa mikä on kohtalo pihakoivulla - että onko mulla kohta iiiiiiso törö (vai edelleen iso koivu ja helvetillinen lehtikasa....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivut on vihoviimeisiä roskaajia. Meilläkin on niitä ihan liikaa... Kaunis puu mutta on siitä vaivaa. Havupuita vaan tontille, ehkä yks koivu ja vaahtera nii olis paree. ;-)

   Poista
 3. Se on kiva kuulla, että joku muukin välillä mokailee :D
  Hauskat nuo töröt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon naispuolinen Mr. Bean.... ;) Joo, siihen voi laittaa vaikka kanerva-asetelman syksymmällä. Ja jouluks jotain muuta kivaa. Hmm... Kyllä miehellä taas välähti.

   Poista
 4. Samassa mokailukategoriassa ollaan luultavasti! :D Mieki aina onnistun..liiankin usein jopa! ;)
  Mutta nuo törötykset on kyllä kivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo mulle mokailu on ihan arkipäivää. :-) Hyvä et on kohtalotovereita. Töröt näyttää aina vaan kivammilta, kannatti jättää ne noin.

   Poista