maanantai 20. toukokuuta 2013

Ihana Budapestin reissu!

Matkasta selvitty kotiin kunnialla! Oli tosi ihanaa, aurinko paistoi joka päivä. Perjantai oli hiukan viileempi, silloin illalla alkoi ukkonen ja sade, sen nyt melkein arvas että siihen se kuumuus johtaa. Lauantaina helle kuitenkin taas jatkui. Maisemat oli huikeat, kyl silmä lepäs. Ajeltiin metrolla, bussilla, ratikalla ja johdinbussilla ristiin rastiin kaupunkia aina sen mukaan millä sattui paremmin mihinkin kohteeseen pääsemään lähemmäs. Tarkastajia pyöri varsinkin metroasemilla pilvin pimein, hiukan vanhalla ryhmälipullakin mentiin jossain vaiheessa, mutta eivät niin tarkkaan turistien lipusta kellonaikaa tsekanneet, riitti ku vilautti lippua...

Lentokentältä pääsi hienosti bussiin suoraan oven edestä ja sillä metroasemalle. En huomannu leimata lippujakaan bussissa, leimasin ne vasta metroasemalla vartijoiden valvovien silmien alla, ja matka jatkui. Päätepysäkillä pikkasen meinas usko hiipua että mihin suuntaan ja miltä pysäkiltä se bussi lähtikään. Hiukan väärään suuntaan ensin ajeltiin ja sitten vaihto ja takasin. Eikä taaskaan lippua, varsinaiset pummit kyl oltiin! Löytyi se hotellikin lopulta. Oli ihan siisti, mut seinät oli tehty varmaan paperista, äänieristys ei ollut kyl ihan huippuluokkaa. Nelikaistainen tie meni ihan vierestä, liikenteen melu oli melkoinen. No samapa tuo, ei me siellä paljoo notkuttu, syötiin aamupala ja nukuttiin, muuten mentiin keskustassa ku viitapirut koko ajan.

Ekana päivänä mentiin eläintarhaan. Se oli todella laajalle alueelle levittäytynyt puisto pienen matkan päässä keskustasta, metrolla pääsi näppärästi tosi lähelle. Eläimiä oli todella paljon, lajeja oli joka lähtöön, oli hieno kierrellä katsomassa eri lajeja, ilmakin oli tosi lämmin.   Herraisä ku toi sarvikuono olikin ISO! Avarasta luonnosta ei saa oikeeta kuvaa sen koosta... Gorillat vaan vietti siestaa ja mangustit oli niin söpöjä. Hylkeet esitti hienoja temppuja.


Kierreltiin Big Buss-turistibussilla kaupunkia. Samaan hintaan sai kahden päivän kiertoajelun, jokiristeilyn ja ilta-ajelun. Ilta-ajelu pimeen tultua oli kyl tosi upee, ku kaikki nähtävyydet oli valaistu. Välillä jalkauduttiin kiertelemään. Tää on otettu Gellert-kukkulan huipulta. Täällä kukkulallakin käveltiin varmaan parisen tuntia.
Matka jatkui seuraavalla busilla kuninkaanlinnaan, jossa jälleen jalkauduttiin kiertelemään. Jalat huusi jo apua kävelyn jälkeen, ihana suihkulähde tossa kulmassa houkutteli kastamaan jalat kylmään veteen, mutta oli liikaa yleisöä...
Jatkettiin kävelyä ja tähän suihkulähteeseen sitten jo jalat kastoin, tässä oli vähemmän turisteja ympärillä... Jääkylmässä vedessä ku jalat likos vähän aikaa, jo vain taas maistui meno.
Maailman hienoimmaksikin kutsutussa kahvilassa New York Caféessa käytiin jäätelöannokset/teet/kahveet nauttimassa. Puitteet oli etten sanoisi hulppeat.
Samoin annokset. Oikeen haudutettua teetä sitruunaviipaleen ja hunajan kera. Ja toi jäätelö, taivaallista!Tää Gerbeaud Cáfe oli myös huikean hieno.
Annokset oli erittäin taiteellisesti rakennettu...Sama upeus jatkui kautta linjan, aina wc:tä myöden.
Perjantaina ku oli hiukan pilvisempää, kierreltiin kaupoissa ja päätettiin lähteä tutustumaan Tropicariumiin, meriakvaarioon, joka oli Campona-ostoskeskuksen yhteydessä. Pienen sekoilun jälkeen oikea bussikin löytyi, matkaa oli melko pitkälle kaupungista pois päin. Ehkä meitin turisti-ryhmälippu ei olisi ihan siellä saakka enää ollut voimassa jos sitä olisi joku kysynyt... Mut ku ei kysynyt niin sillä mentiin vaan muina maunoina. Ihan järjettömän suuri ostoskeskus keskellä peltoa! Kannatti lähteä, oli siellä kaikennäköisiä upeita kaloja, krokotiilejä, apinoita, lintuja, sammakoita... Siellä oli myös suuri allas, jossa uiskenteli haita ja rauskuja, uivat jopa yläpuolelta. Upeesti rakennettu allas.  Toisessa altaassa oli pikkurauskuja ja niitä sai jopa koskettaa. Kivan pehmeän tuntuinen oli rauskun nahka.
Kirppikselle Kaupunginpuistoon singahdettiin vielä lähtöpäivän aamuna. Matkalaukku mukana oli kyl melko mielenkiintoista matkustaa ensin bussilla metroasemalle, sieltä metrolla toiselle asemalle, jossa vaihto toiseen metrolinjaan, sieltä jatkettiin johdinbussilla Kaupunginpuistoon. Kiintoisa vekotin toi johdinbussi, meitin pienen matkan aikana johtimet putos varmaan kolme kertaa ja kuski kävi heittämässä johtimet takas kiinni ja jälleen matka jatkui. Kojuja oli kirppiksellä vaikka kuinka paljon, myyjiä oli runsaasti paikalla. Oli sekin kokemus, vaikken mitään sieltä löytänytkään.

Olihan upea reissu! Paljon jäi kivoja muistoja, lähtisin uudestaan koska vaan. :) Mutta oli kyl kiva kotiinkin tulla, täällä on niin ihanan rauhallista. Arki jatkuu jälleen.

Ihanaa viikkoa teille!

14 kommenttia:

 1. Budapest on ihana kaupunki!!

  VastaaPoista
 2. voi vitsi..varmasti ollu ihana reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Oon ihan fiiliksissä vieläkin, olisin ollut kevyesti pidempäänkin. ;)

   Poista
 3. oii...varmaan todella ihana reissu takana ! kaunista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista siellä kyllä on. Nautin joka hetkestä, fiilistelen reissulla vuoden eteenpäin. :)

   Poista
 4. Kuulostaa olleen hyvä reissu:) Hienoa, että matka oli onnistunut ja kaikki meni hyvin. Ihania kuvia olet ottanut matkalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana reissu, hiukan kyl jännitti kun olin matkassa ilman miestä. Hyvin kuitenkin lopulta aina löydettiin oikeaan paikkaan vaikka välillä oltiinkin jossain ihan muualla kuin piti... ;)

   Poista
 5. Ihania kuvia, kyllä meillä täällä euroopassa on vaan niin mahtavia matkailukohteita, vanhoja paikkoja ja upeita rakennuksia ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on, miksi suotta lähteä pidemmälle. Tollanen kaks ja puol tuntia lentokoneessa on ihan tarpeeks mulle...

   Poista
 6. Budapest on yksi mun ikuisista lempparikaupungeistani - siitä ei saa koskaan tarpeekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl totta. Oon nyt kahdesti käynyt ja lähtisin koska vaan uudestaan! :)Mun lemppari myös.

   Poista
 7. vaude ! :) huokailen vaan, oon käyny virossa ja ruotsissa..

  VastaaPoista
 8. Ei oo ainakaan hinnan kiroissa Budapestiin matkustus, Tampereelta näppärästi pääsee suoralla lennolla ja edullisia hotelleja löytyy pilvin pimein. Suosittelen matkakohteeksi. :-)

  VastaaPoista