maanantai 11. elokuuta 2014

Mukava päivä Flowparkissa


Lauantai oli sitten kiva päivä. Olin miehen ja teinin kans Turussa Flowparkissa. Ei oltu ennen käyty tuolla joten ei oikeastaan tiedetty mitä odottaa. Mulle tarjoutui Elämyslahjojen kautta tilaisuus käydä tutustumassa kaverin kera puistoon, joten innoissani otin tarjouksen vastaan. Flowpark sijaitsee ihan kauppakeskus Skanssin vieressä, joten autonkin sai helposti parkkiin varjoisaan paikkaan.  Mies kuvaili maasta käsin meitin etenemistä.

Ensin oli infotilaisuus ryhmälle, käytiin läpi varusteet ja miten niitä käytetään. Pieni testirata piti myös käydä läpi ennen kuin pääsi varsinaisille radoille. Radat oli jaettu väreittäin vaikeusasteiden perusteella; vihreä-helppo, sininen-helpohko, punainen-keskivaikea ja musta-vaikea. Meiltä jäi musta rata kokeilematta, jätettiin se seuraavaan kertaan...

Radat olivat vaihtelevia, välillä kiivettiin puita pitkin ylös ja välillä kuljettiin puulta puulle erilaisia reittejä pitkin. 
Välillä tasapainon vuoks jopa yhtäaikaa ylitettiin puiden väli... 
 Tää oli muuten aika paha rata, noi lankut heilui ihan hervottomasti...
Ja tän verkon edessä mietin varmaan vartin ennen ku sain kerättyä sen verran rohkeutta et uskalsin heilauttaa itteni tasanteelta verkolle. Matka ei ollut mitenkään hirveän pitkä, jotenkin se vaan tuntui niin järkyltä lähteä liaanilla matkaan. Vaikka olin kiinni turvaköysillä siinä liaanissa niin silti, ei sit millään meinannut irrota. Huolestuttavaa jonoakin alkoi kertä taakse, lavalla ku sai olla kerrallaan kolme henkilöä. Mun ja teinin lisäks siihen tuli yks likka ja edellisellä lavallakin jo odotettiin et mikä ihme siellä seuraavalla tasolla maksaa ku meno lakkas täysin??? Lopulta sain itteni psyykattua ja koottua sen verran et tämä Jane otti ja lähti liaaninsa kanssa! Ja se olikin ihan hieno heilautus!! Suotta jännitin. Tultiin siihen lavalle vaan niin ettei meitin edessä ollut ketään, niin ei nähty miten edellisten käy. Se olis helpottanut huomattavasti. Tai sitten ei, kyl siinä näkyi muutkin miettivän pitkään ennen kuin lähtivät liikkeelle...
Aika korkeella oltiin. Teinikin parantui korkeanpaikan kammostaan. Molemmat oltiin ihan innoissamme!
Liu'ut oli ihania. Yks reitti oli pelkkiä liukuja, jes! No joo en olis minä jos en olis onnistunut siinäkin mokaamaan... En tiä mitä tapahtui, mut mun loppui vauhti jotenkin kesken. Sain just räpyläni siihen seuraavalle lavalle ku tunsin et nyt mentiin sano! En ehtiny sanoo teinille ees että morjes vaan ku lähdin liukuun takaisin edellistä lavaa kohti. Jäin sitten siihen puoliväliin killumaan vaijerista!! OO ÄM GEE!!! Ajattelin siinä ääneen et mitä kettua mää ny teen???!! Meitin perässä tuli nuorten miesten jengi ja sieltä huikattiin et ota yläpuolella olevasta vaijerista kiinni ja vedä ittes sinne seuraavalle tasolle. Häh? Olin ku Stallone Cliffhangerissa siinä roikkumassa ja hyviä neuvoja vaan satelee. No eiku otin vinkistä vaarin ja venytin itteni oikeen pitkäks ja sainkin vaijerista kiinni toisella kädellä ja sit toisella. Vedin tosiaan itteni sinne tasolle käsillä niinku joku Lara Croft ainakin!! Jösses mut oli kädet ihan velttona ku pääsin räpisteleen lavan päälle. Mut ei saa jäädä tuleen makaamaan ku seuraavat taas odotteli vuoroaan ja eiku eteenpäin vaan. Tikapuita piti vielä kiivetä ylemmäs seuraavalle lavalle. 

Sitä löytyy kuulkaas ihmisestä uskomattomia voimia ku on pakko näköjään... Ja saivatpa ne nuoret miehetkin hyvät naurut. Kyl muakin nauratti ku loppuun pääsin, olin varmaan hyvä näky siinä räpistellessäni kuin siipipuoli harakka. Tässä on loppuliuku tolta radalta. Lähdettiin melko korkealta liikkeelle, varmaan 20 metristä. Todella upeeta!

Hei menkää hyvät ihmiset kokeileen flowparkkausta jos vaan mahdollista. Itekin haluan ehdottomasti palata tuonne vielä uudestaan. Kyllä toi voittaa mennen tullen huvipuistopäivän, jossa vaan passivisena istutaan laitteissa. Flowparkissa joutuu itekin tekeen etenemisensä eteen jotain! Lihaksistossa kyl huomaa et jotain tuli tehtyä, kädet ja vatsalihakset on tänään olleet hiukan arat... 

Paikka sopii nainiosti vaikka työpaikan tykypäiväkohteeksi tai kavereitten kans mukavan päivän viettoon. Alueella saa hengailla maassa ilmatteeks, kiipeilijöille lipun hinta on 22 € ja sillä saa olla vaikka koko päivän. Kannattaa tutustua myös Elämyslahjojen elämyksiin.  

Suurkiitos Elämyslahjoille mukavan päivän mahdollistamisesta.


*Postaus toteutettu yhteistyössä Elämyslahjojen kanssa.*

12 kommenttia:

 1. Oot kyllä melkonen mimmi! Ikinä en uskaltas. Varmaan oli teinilläkin hieno tunne, kun uskalsi ylittää rajojaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aina valmis huimiin juttuihin. :-) Teini oli ihan innoissaan, lupas tulla uudestaankin. Oli hyvää siedätyshoitoa korkeanpaikankammoon.

   Poista
 2. Huihuihuii! Hurjalta, jännältä ja kivalta näyttää, mutta itse en pystyisi kuin pakon edessä tuohon. Mulla menee polvet vetkuiksi jo kynnyksellä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ikinä pelännyt korkealla, olin vaan niin innoissani tuolla. :-)

   Poista
 3. Wow,teillä on varmasti ollut ihan huippupäivä ja mahtava kokemus! Mä oon kyllä niin korkeenpaikankammoinen,että vois jäädä vähän hiljaseks mun etenemiset tuolla... :P Mutta tiedä häntä,jos vaikka joskus uskaltais :)
  Aiempaan postaukseen: Mattihan on ihan uus miäs nyt! Hieno! Kyllä taas kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl upea kokemus! Ei mitään tiä kuule vaikka uskaltaisit heilua puissa niinku Jane. Paikka vie mukanaan. :-) Kiitos, mäkin tykkään tosta Matista nykyään. Ennen se olikin semmonen hissukka seinäruusu, nykyään charmantti katseenvangitsija. :-D

   Poista
 4. Wau! Ihan itseni tunnistin tästä sinun jutusta! :DD Minäkin pelkään korkeita paikkoja, mutta olen oppinut (opetellut, pakottanut) itseni sietämään niitä ja kyllä niistä totta vie voi päästä yli.
  Huippupaikka näyttää olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, siedätyshoidon kautta peloista yli vaan. :-) Oli kyl huippupaikka. Eikä niin mahdottoman matkan päässäkään.

   Poista
 5. Wou ihan mahtava meininki ja todella aivan kuin Stallone. Ei olis musta tuohon. :) Olipa kiva postaus.

  Kivaa iltaa toivottelee Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs sano. Ihminen käyttää potentiaalistaan vaan 10 %, sanotaan. :)

   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista