keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kittausta ja maalausta

Kaikenlaisia pikkujuttuja täällä on taas tehty. Roskis-projekti nytkähti eteenpäin ja on nyt lopusilausta vaille valmis. Ja pitäähän roskakatoksessa toki ikkunat olla, sopivat löytyikin liiterin uumenista. Paitsi että toisesta oli kaks lasia rikki. Ja toisesta muuten vaan melkein kaikki kittaukset irti. Hain uudet lasit lasiliikkeestä edullisesti, pyysin ne käytetystä lasista ku on halvempaa. 7 eurolla sain kaks valmiiks leikattua ikkunalasia. Sitten ne piti vielä kitata kiinni pokaan. En ollut ennen kitannut laseja, vähän jännitti mitä tästä tulee. Kyllä niistä ihan hyvät tuli ku lopulta kitti kuivui. Kesti tosi kauan kuivua, olin jo sitä mieltä et kitti oli vanhaa tai muuten vialloista ku ei lainkaan kovettunut. Vetäisin pohjamaalit ja maalit päälle vaan, aattelin et kuivu siellä maalin alla minkäs kuivut. Kai ne lasit siinä jotenkin kiinni pysyy. Kyllä ne nyt jo ihan hyvät on.
Homma vähän venyi ku välillä piti niitä lasejakin hakea. Ja sitten vielä kittikin loppui kesken! Laitoin projektin päälle viestin. Jos vaikka joku vahingossa sattuis siirtään ikkunoita. Tai jos ite unohdan et eihän ne lasit kiinni ookaan... Eipä sekään ihme olis vaikka näinkin olis käynyt...
Sitten piti katto saada roskikseen. Mistäs semmonen tehdään? Peltiä ei jäänyt kattoprojekstista tarpeeks, palahuopakattookin mietittiin... Sitten välähti! Vanhoja kattotiiliä on purkamisen jäljiltä monta kuormalavallista ja navetassa lisää ihan jouten, ne ei oo olleet koskaan missään paikallaan. Vähän teinin kans niitä pyyhittiin ja eiku väriä päälle. Koska nehän oli punaiset, eihän ne ny natsaa mitenkään! Löysin kellarista vajaan purkillisen panssarimaalia, jolla olin maalannut piipun peltejä viime vuonna. Jes, sillä mennään! Ladoin tiilet telineille ja eiku suti viuhumaan.
 Tuli tosi hyvät! Saas nähdä miten maali pysyy. Katotaan keväällä uudestaan... Eihän tämmöstäkään hommaa kukaan tee, paitsi tällä tontilla...
Tässä kuvassa niitä jo vähän asetettu paikoilleen. Nyt katto on jo kokonaan valmis.
Ja koska valkoista ulkomaaliakin jäi niin samalla ku maalasin räystäslaudat niin maalasin katoksen sisältäkin valkoiseks. Mies oli sitä mieltä et yleensä roskakatokset jätetään sisältä ihan puunvärisiks... Voi olla, muttei meillä!
Tohon lavan päälle missä on tiiliä kuivumassa, tulee kompostori ja kuivikepussukka. Ja vielä seinänpätkä ne peittämään. Ei oo nyt kuvaa tähän hätään katoksesta maalauksen jälkeen, sain sen maalattua tänään ja sit tulikin jo pimeetä ennen ku muistin etten ottanut kuvaa... Mut näyttää tosi paljon paremmalta ku tollasena puunvärisenä. Mii laik!

Huomenna on taas jo torstai, mihin nää päivät oikein menee? Jälleen viikonloppu edessä. Ja perjantai vielä vapaapäivä, siis pitkä vapaa tiedossa. Komiaa!   

18 kommenttia:

 1. Onpas upea roskakatos! Mukavaa pitkää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks. Munkin mielestä roskis on upea. :-D Pitkä viikonloppu on ihana.

   Poista
 2. Kukaan ei o niin fiksu kuin ihminen :) -paitsi nainen :D
  Mikä tuli taas todistettua! Hieno homman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja kun kaikki materiaalitkin oli kattoprojektiin valmiina, ei tarvinnu ostaa mitään. :-D

   Poista
 3. No ei sulta ainakaan konstit lopu sen enempää kuin näköjään tarvikkeetkaan :D

  Tommonen katos olis meilläkin tarpeen. Se muovinen roskis on niin ällöruma ja aina silmissä kun pihalle tulee. Paitsi että jos tarkemmin ajattelen, niin kai sille on jo tullu sokeaksi kun ei enää edes huomaa.
  Ens keväänä määkin nikkaroin tommosen. Ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kummasti aina vaan löytyy materiaaleja omista nurkista... Mäkin olin jo sokea meitin rumalle roskikselle, mut nyt kun on toi katos niin miettii et miten ei oo aiemmin tämmöstä tehty? No, ei kaikkeen repee heti... Joo, uusi katos kevääksi-projekti käyntiin vaan. :)

   Poista
 4. Olette niin ahkeria ja voi vitsi kun tulee nätti. <3 Tahtoo samanlaisen. :) Komppaan Annukkaa meidän muovinen Sulo on ällöruma.

  Kivaa päivää toivottelee Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeruus on ilomme... :D Kyl se muovinen Sulo tarvii johonkin piilottaa. Ku ei oo edes tyylikkään harmaa vaan karmeen vihree!

   Mukavaa tulevaa viikonloppua!

   Poista
 5. No mut vaude, hieno on ja edullinen! Ja hyvä fiilis kaupan päälle!
  Ihanaa piiiitkää viikonloppuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, taas säästyi monta euroa ku ei tarvinnut ostaa mitään. :) Ukkokulta on niin kätevä käsistään et aina vaan häikäistyn taidoistaan. ❤ Kiitti, samoin mukavaa tulevaa viikonloppua!

   Poista
 6. Tulipa hieno, kelpais meillekkin =)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tykkään kans tosi paljon. ❤ Samoin kivaa viikonloppua!

   Poista
 7. Upee tuli, enpä oo ennen noin hienoa roskakatosta nähnykkään :)

  VastaaPoista
 8. Oi oi onpas komee!! Ihailen energisyyttäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komee on. :-D Mää häärin pinnoittamo-osastolla ja mies kokoonpano-osastolla. Yhdessä saadaan aikaan kaikennnäköistä. :-)

   Poista
 9. Jo on komia roskiskatos!! Kyllä sulla vaan tota energiaa riittää :) Ja onhan sulla kyllä hieno kotietu;aikaansaava mies :) Hyvin toimii teidän yhteistyö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks. :) Juu, onni on omistaa käsistään kätevä mies. ❤ Yhteistyö toimii kyl hyvin, ollaan hyvä tiimi. :D

   Poista