lauantai 11. tammikuuta 2014

Kevättä keitossa

Tänään kokeilin uutta keitto-ohjetta, jonka bongasin vanhasta Kotiliesi-lehdestä. Näytti niin herkulliselta et oli ihan pakko kokeilla. Ja on niin ihanan keväisen värinen!
Ja olihan tää ihan taivaallisen hyvää!! Nam. 

Ohje kuuluu näin:

½ juuriselleriä
3 porkkanaa
1 purjo
50 g voita
1 l kanalientä
2 päärynää
½ dl sitruunamehua
mustapippuria
50 g sinihomejuustoa
2 dl ranskankermaa
ruohosipulia

Kuori ja paloittele juurekset. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuullota kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää kanaliemi ja kuoritut, lohkotut päärynät sekä sitruunamehu ja pippuri. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta ja tarjoa sinihomejuustolla tai ruohosipulilla maustetun ranskankerman kanssa.

Paistoin pannulla tähän lisäks maustamattomia broilerinfilesuikaleita. Maustoin ne kevyesti Herbamarella ja kippasin soseutetun keiton sekaan. Ite kun en voi sietää sinihomejuustoa enkä muistanut ostaa ruohosipulia, söin soppani ilman ranskankermaa. Miehelle kyl maistui sinihomejuusto-ranskankerma keiton kera.

Keiton kans tein bataatti-porkkanarieskoja, ne sopivat tosi kivasti yhteen. Rieskojen ohjeen olen jo aiemmin postannut mutta tässä se vielä uudestaan:

5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Provena kaurainen jauhoseos)
4 dl piimää
1 dl porkkanaraastetta
1 dl bataattiraastetta
0,5 dl voisulaa
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 rkl hunajaa

Pinnalle:
juustoraastetta
kaurahiutaleita

Sekoita kaikki aineet ja muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle sopivan kokoisia lämisköitä. Ripottele päälle juustoraastetta ja kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa n. 15 min.
Mulla ei ollut tällä kertaa piimää, käytin Lidlin jugurttirahkaa sen sijaan. Sitä meiltä löytyy aina jääkaapista, ostan sitä aina koko laatikollisen kerralla. Rahka toimi taikinassa ihan hyvin.

Rentoa lauantaita on vietetty, ei mitään ihmeellistä säpinää. Ihania nää rennot viikonloput ku ei oo ihan pakko tehdä mitään. Hain kirjastosta ne Ohlssonin kaks kirjaa, niiden parissa meneekin muutama päivä. Ahmin aina hyvät kirjat yhteen pötköön ja sit jää sellanen tunne et nonni, oliks taas pakko olla ahne, ny ei oo taas mitään kivaa luettavaa. Mut minkäs teet ku on hyvä kirja nokan alla, ei siitä pääse irti ennen ku se on kokonaan luettu. 

Teemalta tulee nyt Palmu-elokuvia, ne on klassikkoja. Moneen kertaan nähty mut aina ne vaan on yhtä hyviä.

Illanjatkoja! 

16 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista. Vaikuttavat herkullisilta! Nam!

    VastaaPoista
  2. Naaaaam!!! Mä rrrrakastan keittoja. Nappaan ohjeen talteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaas vaan ja kokeile, herkkua! :-)

      Poista
  3. Namskis! Kuulostaapa herkulliselta tuo keitto! Meillä on täällä Jovelassa dvd:llä nuo palmut ja Suomisen perheet + muita suomalaisia ihania klassikoita. Niitä on mukava katsella, vaikka usein pyörivätkin taustalla vaan puuhailuilona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slurps, keitto on nannaa! :-) Palmut on meilläkin dvd:llä, mut silti katottiin telkustakin. Nasevia repliikkejä niissä, jäävät mieleen. ;-)

      Poista
  4. nam! hitsi ku pojat ei lämpene ollenkaan kasvissosekeitoille, höh, olis pitänyt jo pienenä niille syöttää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siks mäkin laitoin tähän broiskupalat sekaan ettei oo ihan kasviskeitto... Ukkokulta olis voinu tykätä kyttyrää ku ei oo lihaa... ;-)

      Poista
  5. Kuullostaa hyvältä, kokeiluun menee! Samoin kun jogurttirahka, en ole huomannutkaan, taidan olla jäsääntynyt kaavoihin ;) ,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan aina Lidlistä noita jugurttirahkoja, syön joka aamu rahkaa. On hyviä ja halpoja. :-)

      Poista
  6. Uijui miten kamala nälkä tässä tulikaan,kun luki nämä kaksi herkullista postausta!!! Hyvältä kuulostaa ja näyttää,nam!
    Tännekin tuli lunta jonkun verran ja tunteet on vähän ristiriitaiset; ihanaa kun on vähän valoisampaa, mutta ei sitä enempää tarttis tulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, paas kokeillen. :) Munkin mielestä lumen tulo sais jo lakata! Oon jo ihan kypsä!!

      Poista
  7. Kuulostaa ja näyttää hyvältä, pitääpä testata!

    VastaaPoista