tiistai 26. helmikuuta 2013

Mestarihortonomi

Vähänkö oon itestäni ylpeä, sain amarylliksen kukkimaan. :D Ostin sipulin joskus joulun jälkeen Minimanista ja unohdin kellarin uumeniin. Toin sipulin lämpimään muutama viikko sitten ja nythän se alkoi pukkaamaan kukkaa. Ehkä en olekaan ihan toivoton tapaus.

Ja kuin todistuksena huisista hortonomin taidoistani, tää muratti on säilynyt hengissä jo useamman vuoden. Heivaan sen kesäksi terassille ja siinä se on lähes oman onnensa nojassa, kastelen sitä kun muistan eli aika harvoin. Silti se vaan versoo uutta kasvua. Ehkä se vaatii shokkihoidon rehottaakseen talvella? Syksyllä tuon sen sisälle ennen yöpakkasia ja heittelen vettä silloin tällöin ja suihkuttelen lehtiä. Ihanaiset linnut löytyivät Sisustustalo Mallasta joulun alla.

Nämä Green Gaten lattekupit ja murokulho jäivät näppeihin myös samaisesta Sisustustalo Mallan loppuunmyynnistä, olivat puoleen hintaan. Silloin pitää ostaa vaikkei tarvikaan. Mutta mähän tarvin noi ehdottomasti, kokoelma on vielä kovin vajavainen... Ai että rahka maistuukin vielä paremmalta tosta Dora-kulhosta. :) 

No joo... totuuden nimissä pitänee myöntää että useamman vuoden hengissä säilynyt hortensia otti ja kääkähti viime kesänä. Ehkä se sai tarpeekseen shokkihoidosta ja teki harakirin. Nyt mulla on uusi uhri, yritän pitää sen hengissä, on sen verran komia. Kuva on tossa otsikossa. Löysin Bauhausista, "ota kolme, maksa kaksi" -tarjous. Kaksi muuta otin valkoisia atsaleoita, toisen vein ystävälle viime lauantaina. Toinen huusi apua aamulla, oli aivan kuoleman kielissä. Lorautin reippaasti vettä sille ja toivoin parasta. Kyllä se nyt on taas jo toipunut, kukatkin on jälleen auenneet. Huh! Katotaan kestääkö kesään. Ei ehkä kannata vetoa lyödä kuitenkaan...


 Tämä on kaverin ideoima koriste. Oli helppo tehdä eikä maksanut paljoa kun kirja löytyi kirppikseltä eurolla ja risti olikin jo tarttunut haaviin Tukholman reissulta aiemmin, hintaa sillä n. 1,50 euroa. Pienelläkin budjetilla syntyy kaunista.

Sivuilla on käynyt jo kivasti katsojia, käykäähän jatkossakin. :D

8 kommenttia:

 1. Miksi mun muratti ei säilynyt hengissä kahta viikkoakaan?? En selkeästikään oo perinyt sun hortonomin taitoja, höh... :D

  T. Jassu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoidit sitä liian hyvin? Opit vielä, hanki uusi uhri vaan. Tokmannilta edukkaasti.

   Poista
  2. Liian hyvin? Kuinka usein sitä kuuluu kastella? "Uusi uhri", hahhah... :D

   Poista
  3. Varmaan joka toinen viikko muistan kastella. Honkkarissa oli kukkia eurolla. Pieniä olivat, mutta kyl ne joskus kasvaa....

   Poista
 2. Ihania sun kuvat :)

  mulla kesämurattikin vaan sinnitteli pihalla pitkälle syksyyn (tai siis ulkomuratti) ja hortonomi-ystävä ihmetteli että ei ole ennen nänhyt moista murattia, se kun muuttui punertavaksi, ruskalehtiseksi.. Se oli vielä pienessä kaupan muoviruukussa kokoajan. Vein sen anopille ylätaloon, onkohan vielä hengissä..

  VastaaPoista
 3. Koitan laittaa jonkun linkin tänne blogiis..ekaks kommenttilootaan!! ja ota pois toi robottivarmennus!!!

  VastaaPoista
 4. Joo koitan saada pois. Se onkin ärsyttävä!

  VastaaPoista