sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kesäpäivät Tallinnassa

Odotettu ja huolella suunniteltu matka Tallinnaan tuli tehtyä viime viikonloppuna. Kyseessä oli siis jo tutuksi käyneen bloggaajaporukan (vahvistettuna kahdella uudella jäsenellä) reissu, mukana matkalla olivat: 
Taina 
Pepi 

Aamulla kuudelta lähti bussi kohti Helsinkiä, melko aikaisin siis oltiin liikkeellä! Huhhuh!! Perillä päästiin näppärästi ratikalla suoraan satamaan. Tampereen porukka oli hieman jo hätää kärsimässä kun heidän junansa oli myöhässä. Liput kuitenkin saatiin ja hyvin ehdittiin koko porukka laivaankin, nou hätä. Saman tien käveltiin meille varattuihin pöytiin aamiaiselle.
Matka sujui joutuisasti kun oli niin mukavaa seuraa. Aurinkoiseen Tallinnaan saavuttiin nopealla m/s Starilla tuota pikaa ja satamasta kävelimme lähellä olevaan Tallink City-hotelliin. Laukut vietiin säilytykseen ja istuttiin hotellin baariin miettimään mihin mentäisiin.
Päätettiin sitten lähteä vanhaan kaupunkiin kierteleen. Osa porukasta hukkuikin ihmisvilinään mutta löydettiin toisemme sentään hotellilla. Pienen freesauksen jälkeen lähdettiin reteesti taksilla Vanilla Sky -kauneushoitolaan, josta Micu oli ystävällisesti neuvotellut meille erilaisia hoitoja.
 Tarjolla oli myös kuohuvaa sekä mansikoita ja kirsikoita.
Ite olin valinnut hiusteleikkuun+föönauksen. Oon tosi tyytyväinen lopputulokseen.


Kaunistautumisten jälkeen olikin jo nälkä ja mentiin jälleen vanhaan kaupunkiin ja siellä Peppersack -ravintolaan. Mikä ihana paikka! Siellä oli ensin melko tyhjää kun mentiin mutta yhtäkkiä sisään alkoi virrata ihmisiä ihan katkeamattomassa jonossa. Useampi bussilastillinen porukkaa pelmahti ravintolaan. Pöytävaraus kannattaa todellakin tehdä etukäteen varsinkin jos isommalla porukalla on liikkeellä, paikka tuntuu olevan varsin suosittu.
Ruoka tässä paikassa on todella hyvää ja palvelu ystävällistä. Suosittelen!

Alkupaloina meillä oli liha- ja kalalautaset.
Lisäksi henkilökunta vetäisi kunnon miekkailushown, naisesta tapeltiin tietty...
Jopa itse Kuolema patsasteli sisään mutta onneksi hän oli vain janoinen ja tuopin saatuaan poistui paikalta ilman sivullisia uhreja.
Taistelukin sovittiin tuoppien ääresä.
Ruoan jälkeen osa porukasta jatkoi vielä karaokebaariin, osa aulabaarin kautta nukkumaan.
Aamupalan jälkeen jakaannuttiin kaupunkia kiertäviin ja Rocca al Maren kauppakeskuksessa piipahtaviin. Mitään järisyttäviä löytöjä en tuolta kauppakeskuksesta tehnyt vaikka jos vaikka mitä oli tarjolla. Päätettiin sit napata supermarketista eväät ja mennä puistoon piknikille koska oli tosi lämmin ja aurinkoinen päivä.
Vanhan kaupungin kukkatorilta nappasin vielä pionikimpun mukaani, olivat niin vastustamattoman ihania.

Sitten olikin jo aika lähteä kohti satamaa. Satamasta vielä hiukan nestemäisiä ostoksia mukaan ja sitten laivaan... Onneksi oli jäähallin kokoinen matkalaukku mukana niin kaikki mahtui kivasti sinne.
Paluumatka tapahtui m/s Superstarilla, jossa pääsimme nauttimaan Comfort Loungen ihanan viileistä ja rauhallisista tiloista (khröms, taidettiin ite pitää eniten meteliä siellä...). Tuolla sai lukea päivän lehdet ja tarjolla oli pientä naposteltavaa ja juomaa.
Mulla ei ollut ennestään tietoa että tällainenkin osasto on laivalla olemassa, vähänkö ihana mahdollisuus matkustaa mukavasti. 20 euron panostuksella pääsee matkustaan näin kivasti, varsinkin tulomatkalla todella varteenotettava vaihtoehto.
Matka oli tosi ihana, paljon tuli naurettua. Tällä porukalla koska vaan mihin vaan! Suurkiitos Pepille ja Miculle järjestelyistä. Iso kiitos myös matkan yhteistyökumppaneille.

Jaa niin ja sitten vielä: Le Pére Pelletier -tuotepaketin voitti:

Nella

Onnea voittajalle!

*postaus totetutettu yhteistyössä Tallink Siljan, Vanilla Skyn ja Peppersackin kanssa*

2 kommenttia:

  1. Kivannäköinen reissu! Tallinna hurmaa joka kerta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, varsinkin kesäisin aivan ihana paikka. :)

      Poista