tiistai 29. heinäkuuta 2014

Tuunauksia ja viimeistelyjä helteessä

Ihanan lämpimiä päiviä tässä ollut viime aikoina! Upeeta! Vaikka lomat onkin jo pidetty, aurinkoiset illat ovat silti komeita. Vähän tässä parina päivänä on ukkostanut mut ei mitään oo onneks hajonnut. Ollaan kyl aika fanaattisia noiden johtojen kanssa, kaikki mahdolliset revitään irti seinästä ku ollaan pois kotoa. Mielummin niin.

Mitäs täällä on tehty viime aikoina? No ainakin tuunattu radiota. Mies rakensi jo aikaa sitten vanhasta autosoittimesta ja -kaiuttimista radion, täällä ku on vähän huono kuuluvuus tavallisella radiolla, autosoitin on tehokkaampi. No pitihän se sitten tuunata.
Radio ennen:
Radio jälkeen:
 Kannettava radio, kahva ja kaikki. Melko painava se on, et olkoot tuolla verannan hyllyllä vaan. Tohon vois vielä hakee jonkun kivan tekstin ja siirtää kuvansiirtoaineella, on hiukan paljaan näköinen. Samoin ku tää hylly, jotain tarttis siihenkin laittaa esille.

Ikkunat viimeisteltiin tollasilla "pötkylöillä". Mikä niiden virallinen nimi lienee...? 
 Tuli heti paljon paremmat. Ja tosta puuttuu vielä semmonen boordilauta välistä joka katkaisee ton yläkerran päätykolmion ja alaosan. Tai yhdistää ne tai jotain.

Ulko-ovikin tuli maalattua, oli ennen sellanen karmea ruskea. Sisäänkäynti on vähän vaiheessa vielä, hiukan on jo paneelia lyöty tohon ikkunanpieleen. Sekin palanen piti heti maalata, puunvärinen pisti silmään niin ikävästi, hih... Mies monesti ihmettelee kiroaa et viimeistä naulaa ku vielä lyödään niin yks eukko on siinä jo maalamassa toista päätä. Äkkiä kaikki puunväriset ja muuten vääränväriset jutut piiloon vaan... Hmm, ton katon vois kyl jo maalata valkoiseks, siihen ei tuu paneelia. Tää kuisti siis paneloidaan kokonaan ja tehdään uudet portaat. Kunhan tästä keritään. Tähän tulee alas vielä semmoset pariovet, niitä ei laiteta lukkoon mut ne suojaa kuistia tuulelta ja sateelta kuitenkin. Ja kissaluukku siihen pitäis saada niin kissat pääsis tähän edelleen makoileen ja syömään. Ovet on tosin vielä suunnitteluvaiheessa ja paneelitkin sahalla. Mut kyl se tästä pikkuhiljaa...
Likka ja vävy toi tän ovessa olevan kyltin meille, olikohan tää nyt Hakkapeliittamarkkinoilta Tammelasta kotoisin. Muistaakseni. Hauska! 
Verannan jalkalistoja on maalailtu.
Verannan ovien ympäryslistat ja ikkunanpielilistat on nekin vielä sahalla, tarttis hakea jossain vaiheessa ja maalata. 

Kissoille löyty Lidlistä tämmöset kivat peitot nukkumakoppiin.  Saavat kuistilla makoilla. Vaikka kyl ne viime aikoina ovat maanneet jossain varjossa mielummin.

Ja Lidlistä oli kotoisin nää huumaavan tuoksuiset liljatkin. Kesti monta päivää tossa maljakossa.
Kun liljat lopulta kuihtuivat, napsin tilalle rohtosuopayrttejä. Ja taas on huumaavaa tuoksua olkkari tulvillaan. 

Ruusupensaasta löytyi tämmönen kaveri, oli siinä muina maunoina lounaalla.
Kirppikseltä löytynyt pallohortensia kukkii ihanasti.

Sunnuntaina käytiin Mäntsälässä Öljymäen kesäteatterissa katsomassa näytelmää Fedja-setä, kissa ja koira.  Ilmatkin oli tuolloin suosiolliset, vaikka näyttelijäparoilla mahtoi olla hiki, itelläkin oli vaikka vaan istuin paikallani. Oli tosi hauska kappale, menkää ihmeessä katsomaan jos ootte lähistöllä. Vielä muutama esityskerta jäljellä. Saa nauraa!

Helteistä loppuviikkoa kaikille! Ja ensi viikolla tuleekin superhelteet, jes!

12 kommenttia:

 1. Hieno radio ja ei ihan samanlaista tuu heti vastaan! Liljojen kauneus ja tuoksunkin haistan tänne asti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei varmaan joka torpassa oo tollasta radioo... :) Tuoksuvat kukat on niin ihania, saa ilmanraikastuksen kaupan päälle.

   Poista
 2. Onpa kauniit nuo ikkunoiden koristelistat! Mulla on satavuotissuunnitelmassa Lillan ikkunoihin....että ei täälläkään kaikki ihan heti tapahdu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mtääh??! Siellä tuntuu tapahtuvan kaikkee koko ajan. ;) Satavuotissuunnitelma on hyvä, meilläkin siihen sisältyy vaikka ja mitä.

   Poista
 3. No jo siellä ollaan oltu touhukkaita,wow! Mutta on se kyllä kaiken vaivan arvoista! Niin kauniilta siellä näyttää :) Hieno radio ja onpas aika erilainen :) Joku teksti vois kyllä olla kiva ;)
  Nauratti tuo,että mies kiroaa sun maalausvimmaa :D Mun kaveritkin jo tietää,että maalaan melkein kaiken käsiini osuvan valkoiseksi :D
  Ihania hellepäiviä sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl radio huutaa tekstiä, sit se on bueno. Todellakin kaikki mitä löytyy on hetken päästä valkoinen... ;) Samoin aurinkoisten päivien jatkoa! :D

   Poista
 4. Oottepa olleet siellä ahkeria ! Talo näyttää kauniilta ja ikkunakoristeet viimeistelee sen nätiksi, hienot on.
  Helteiset heinäkuunlopun terkkulit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä ikkunat tuli nyt viimeisteltyä vimpan päälle. :) Aurinkoisia päiviä! ♥

   Poista
 5. Ikkunakoristeet ovat kauniit, samoin ovikyltti. Retroradio huippu idea. Mistä radio saa virtaa toimiakseen? Mukavaa heinäkuun loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tykkään noista ikkunoista kans tosi paljon. Öö... radiossa on ihan verkkovirtajohto. :) Aurinkoista kesän jatkoa! ♥

   Poista
 6. Kylläpä radio on kivan näköinen saatua valkoisen maalin ylleeen. Aurinkoista loppuviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. ♥ On se radio ainakin paremman näköinen kuin ennen... :D

   Aurinkoa viikkoosi!

   Poista