sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Surullista

Multa on kuulkaas menny ihan ohi että 6.2. on vietetty kansainvälistä tyttöjen silpomisen vastaista päivää! Eipä tiedotusvälineissä oo pahemmin tätä mainostettu. Ite en ainakaan oo huomannut. Bongasin aiheesta postauksen Helenan blogista ja vedet silmissä järkytyin. Miten maailma voi sallia tällaisen raakuuden vielä 2014??! Kaikkien huomio on jossain Sotshin kisoissa vaikka niillä ei oo minkäänlaista merkitystä tän rinnalla! Mitä väliä sillä on kuinka monta mitalia mikäkin maa saaa kun samaan aikaan 6000 tyttöä silvotaan joka päivä? Hei haloo, 6000!!! 

Helena oli kirjoittanut aiheesta niin hyvin ja kattavasti että laitan vaan linkin. Lukekaa ja järkyttykää:


Voit auttaa tyttöjä ainakin näiden kahden järjestön kautta:

Unicef
(sivun alareunassa tilinumero lahjoitusta varten)

Plan

Lukekaa Waris Dirien omaelämänkerta aiheesta.
Toinen syy miks vedet silmissä järkytyin oli se ku luin Xinranin kirjan Kiinan kadotetut tyttäret. 
Siis valtio sallii omien kansalaistensa viattomien vauvojen tappamisen ihan vaan siks ku nää ovat sattuneet syntymään tyttöinä! Äidit tappavat itse omia vauvojaan eivätkä selviä siitä henkisesti. Ja kukapa voisikaan selvitä? Ihan absudi ajatus, tappaa ny oma lapsensa! Ja jos kaikki tytöt tapetaan, eikös pojilta jossain vaiheessa morsiot lopu kesken? Ei voi käsittää tämmöstä julmuutta.

Itelle nää molemmat aiheet on erityisen karmivia koska mulla on kolme tyttöä. Onneks asutaan Suomessa eikä Kiinassa tai Somaliassa. Vaikka mitä vastoinkäymisiä ja surua muuten olisi elämässä niin kaikki kolme ovat sentään elossa ja silpomattomia. Se on tärkeintä, pitäis vaan aina suhteuttaa asiat. Maailman naisilla voi asuinmaasta riippuen asiat olla todella huonosti.  

Kaikesta huolimatta hyvää alkavaa viikkoa kaikille naisille!

20 kommenttia:

 1. <3 :( kamalaa, ei sanat riitä tuollaiseen.. ihan tosi järkyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihan käsittämätöntä raakuutta. :(

   Poista
 2. Hei, kiitos tuesta. Niin ajatella, vieläköhän joku väittää että mies ja nainen ovat tasa-arvoisia..
  Toivottavasti suomalaiset miehet ja naiset, isät ja äidit, näyttävät maailmalle malllia ja joukolla ottavat nämä asiat esille ja myös tekevät lahjoituksen. Teot muuttavat maailmaa.

  Ja asiasta toiseen, tämähän oli aivan fantastisen valloittava blogi! Liityn lukijaksi heti kun vain lukijapalkki ilmestyy, se on näköjään kaikista blogeista kummasti kadonnut, jotain bloggeri-häikkää?
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jos miehiltä leikattaisiin alapäästä pala pois, moisesta tavasta oltaisiin luovuttu jo ajat sitten! Mutta mitäpä naisten niin väliä... :(

   Kiva kun löysit tänne ja toivottavasti pääset lukijaksikin. ❤

   Poista
 3. Olen lukenut molemmat kirjat ja katsonut tuon Aavikon kukan leffanakin. Pysäyttäviä teoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, karmeita. Ja kun ne on vielä ihan totta! Järkyttävää. Pitää toi kirja jostain onkia käsiinsä. Jaa leffakin tehty?? Missä tynnyrissä mää oon asunut...??

   Poista
 4. Mä oon kanssa lukenut tuon Aavikon kukka kirjan. Oli kyllä ahdistava ja surullinen! Ja eikö Kiinassa ala jo olemaan pulaa naisista. Niin olen kuullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä varmaa tolla menolla naiset loppuu. Ihme touhua!

   Poista
 5. miulla on tuo aavikon kukka omana. sen lukemisen pitää olla kyllä tietynlainen fiilis. miuta alkaa ahdistaa aina muutaman sivun jälkeen, mutta oikeassa mielentilassa luen kannesta kanteen parissa päivässä. surullista että tuommoista tapahtuu, mutta ei se taida maailmasta ikinäloppua vaikka kuinka yrittäisi. toivottavasti kuitenkin vähenisi merkittävissä määrin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, asenteissa olisi parantamisen varaa... Huoh!

   Poista
 6. Joo moni on kehunut leffaa parhaimmaksi ikinä. Pitää kyllä katsoa jolloinkin. Itse uskon että varmasti loppuu silpomiset, kun vain ponnekkaasti lahjoitetaan ja tuetaan silpomisen vastaista työtä ja julkisesti tempaistaan riittävästi hyväntekeväisyystempauksia. Asenteiden on pakko muuttua, eihän nainen mikään eläin voi olla, jota voi silpaista haarovälistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naista ei pidetä minkään arvoisena niin sille saa tehdä mitä vaan. Tää tuntuu olevan käsityksenä noissa maissa joissa ympärileikkauksia harrastetaan...

   Poista
 7. Me käytiin viime vuoden puolella koulutuksessani läpi ympärileikkausta ja kiduttamista - ne puhutteli niin paljon, että pyörin netissä useamminkin aiheen tiimoilta. Katsoin myös tuon Aavikon kukka elokuvan. Ja minulla on vahva tunne, että tahtoisin olla auttamassa heitä, jotka ovat paenneet toimenpidettä tai jotka kipuilevat sen jälkeen <3

  VastaaPoista
 8. Mä katoin jonkun dokumentin tms aiheesta hiljattain. Ihan järkyttävää. Monta ihmistä tarvitaan pitämään nuori tyttö aloillaan silpomisen
  ajan. Ja jäljelle jää verilammikko. Tuska kestää pitkään. Ihminen on paha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihmisen pahuudella ei oo mitään rajoja...! :(

   Poista
 9. Tämä on tosiaan täysin käsittämätöntä! Mä en ymmärrä, miten on mahdollista nykymaailmassa.. Onni, et ollaan synnytty Suomessa eikä meidän tarvitse pelätä omien tyttäriemme ja tulevien sukupolvien vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onneks ei tarvi pelätä moista kaameutta.

   Poista
  2. Totta, onneks ei tarvi pelätä moista kaameutta.

   Poista
 10. Kiva, kun kävit ilmoittautumassa mukaan Mielen Lumon arvontaan. Olen pahoillani, ettet päässyt kirjautumaan lukijaksi. Todellakin jotain hämminkiä nyt näyttää olevan, kun blogini lukijaraati on kokonaan itsekseen ihan yhtäkkiä hävinnyt blogini oikeasta sivupalkista. Itse en ole tehnyt mitään toimenpiteitä sen suhteen, joten kyllä nyt taas Blogger ihan itse sekoilee. Toivottavasti ohjelma myös itse korjaa vian, ja mahdollisimman pian.

  VastaaPoista